ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی درمان سرطان خون در کودکان و شانس بهبودی تا ۹۰ درصد کبد چرب؛ مهمانی خاموش که بی‌صدا پیشروی می‌کند! چگونه کودکان را به خوردن میوه علاقه‌مند کنیم؟ تعیین تکلیف نحوه فروش اینترنتی دارو در ۱۴۰۴ رانندگان مصرف غذا‌های پُرچرب و سنگین در سفر را محدود کنند پلمب ۱۳ داروخانه در بازدید‌های طرح سلامت نوروزی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد (۱۱ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

هزینه نوار تست قند خون به ماهی ۲ میلیون تومان می‌رسد | دوراهی سلامت و هزینه در مسیر درمان دیابتی‌ها

  • کد خبر: ۳۱۰۵۰۶
  • ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۲
هزینه نوار تست قند خون به ماهی ۲ میلیون تومان می‌رسد | دوراهی سلامت و هزینه در مسیر درمان دیابتی‌ها
یک فرد دیابتی برای سنجش نرمال و منظم قند خون خود به هفته‌ای حداقل یک بسته نوار تست نیاز دارد. این روز‌ها دیابتی‌ها باید برای خرید هر بسته نوار تست قند خون مبلغ ۵۰۰ هزار تومان پرداخت کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «یک فرد دیابتی برای سنجش منظم قند خون خود به هفته‌ای حداقل یک بسته نوار تست قند خون نیاز دارد، اما هر چند وقت قیمتی که برای خرید نوار تست قند می‌دهیم تغییر می‌کند و این تغییر نیز همیشه افزایشی بوده و در این باره از کاهش خبری نیست. باز نرخ ارز تغییر کرد و قیمت نوار‌های تست قند خون هم افزایش یافت. قیمت این نوار‌ها به حدود ۵۰۰ هزار تومان رسیده است. پیگیری کنید چرا باید هر چند وقت یک بار نوار‌های تست قند خون افزایش قیمت داشته باشد.»

«بیمار دیابتی هستم روزی سه بار باید قند خون خود را چک کنم. این چه وضعیتی است؟ قیمت نوار‌های تست قند خون یک باره گران شد، افزایشی حدود چهاربرابری داشته است. من یک بازنشسته هستم. ماهیانه باید ۲ میلیون تومان هزینه نوار تست قند خون بدهم. لطفا پیگیری کنید.»

«بیماران دیابتی هر چند وقت یک بار با افزایش قیمت دستگاه‌های تست قند خون، نوار‌های تست قند خون و کمبود انسولین روبه رو می‌شوند. چرا کسی به داد بیماران دیابتی نمی‌رسد؟»

مروری بر گلایه‌های مردم از افزایش چندبرابری نوار‌های تست قند خون ما را به سمت خبری کشاند که ۱۸ دی امسال خبرگزاری ایسنا منتشر کرد. در متن این خبر رئیس هیئت مدیره انجمن اطلاع رسانی دیابت با اشاره به تغییر نرخ ارز نوار‌های تست قند خون و افزایش قیمت هر بسته این نوار‌ها به حدود ۵۰۰ هزار تومان، گفته بود: یک فرد دیابتی برای سنجش نرمال و منظم قند خون خود به هفته‌ای حداقل یک بسته نوار تست نیاز دارد.

مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو نیز اخیرا در نشستی خبری با اشاره به تغییر نرخ ارز نوار‌های تست قند خون و کیت‌های آزمایشگاهی از ۴ هزارو ۲۰۰ تومان به ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومان و افزایش قیمت این محصولات، بر ضرورت افزایش پوشش‌های بیمه‌ای و اتخاذ تدابیری در جهت عدم افزایش پرداخت از جیب مردم تأکید کرد.

مروری بر وضعیت قیمت نوار‌های تست قند خون

به گفته بیماران دیابتی پیش از تغییر قیمت نرخ ارز نوار‌های تست قند خون، قیمت هر بسته نوار قند خون حدود ۸۵هزار تومان و قیمت هر نوار نیز حدود ۵هزار تومان بود. اما این روز‌ها دیابتی‌ها باید برای خرید هر بسته نوار تست قند خون مبلغ ۵۰۰ هزار تومان پرداخت کنند.

نوار‌های تست قندخون یک ابزار ضروری برای بیماران دیابتی محسوب می‌شود. اگر یک بیمار دیابتی به واسطه افزایش قیمت نوار‌های تست قند خون از میزان قند خون خود بی اطلاع باشد و نسبت به تزریق انسولین اقدام کند با مشکلات بسیاری نظیر افت ناگهانی قند خون روبه رو می‌شود.

نظارتی نیست!

وقتی برای پیگیری موضوع به سراغ مدیرعامل انجمن دیابت خراسان رضوی می‌رویم، وحید آذری فر هم دل پردردی از وضعیت نابسامان نظارت بر قیمت نوار‌های تست قند خون دارد. می‌گوید: هر کس هر طور بخواهد می‌فروشد و نظارتی نیست.

دستگاه‌های قدیمی کارایی ندارد

مدیرعامل انجمن دیابت خراسان رضوی با بیان اینکه در بازه‌های زمانی متناوب اخیر هم خود دستگاه‌های تست قند خون و هم نوار‌های تست قند گران شده است، می‌گوید: چالشی که این روز‌ها بیماران دارند این است که دستگاه‌های قدیمی مربوط به سال‌های گذشته مثلا ۸ تا ۹ سال پیش دیگر کارایی ندارند. ما نیز همواره تأکید داریم که بیماران از دستگاه‌های به روز استفاده کنند.

وی بیان می‌کند: این روز‌ها هم نوار‌های تست دستگاه‌های قدیمی و هم نوار‌های دستگاه‌های جدید و هم خود دستگاه‌ها گران شده است. آذری فر اظهارمی کند: دلیل بخشی از افزایش قیمت‌ها مربوط به افزایش نرخ ارز است، چون این دستگاه‌ها و نوار‌ها بیشتر خارجی هستند افزایش قیمت دارند نرخ ارز روی هرچیزی که خارجی باشد تأثیر دارد.

وی می‌افزاید: موضوع اصلی اینجاست که نرخ ارز مشخص است و اگر بالا برود، با درصد مشخصی بالا می‌رود، اما این درصد افزایش نرخ ارز، هرگز درست و منطقی روی افزایش قیمت ملزومات و تجهیزات پزشکی لحاظ نمی‌شود به عبارت دیگر نرخ دستگاه‌ها و تجهیزات هیچ وقت با نرخ افزایش ارز هم خوانی ندارد و معمولا افزایش قیمت‌ها چندبرابری است.

چالش انسولین

آذری فر با بیان اینکه این معضلات در تهیه برخی دارو‌ها مانند انسولین خارجی نیز به کرات دیده می‌شود، می‌گوید: اگر مسئولان دولتی متولی نظارت را رها کنند متاسفانه این اتفاقات بیشتر دیده می‌شود. اگر قیمت ارز ۱۰ درصد بالا می‌رود در تجهیزات پزشکی به جای ۱۰ درصد ۵۰، ۶۰ درصد و حتی صددرصد افزایش قیمت دیده می‌شود.

مدیرعامل انجمن دیابت خراسان رضوی تأکید می‌کند که این معضل در سطح کلان باید از سوی وزارت بهداشت رسیدگی و نظارت شود. او در ادامه می‌گوید: اگر در سطح کلان این مسئله درست بررسی شود در استان‌ها نیز فروشندگان خرد نخواهند توانست با سیر صعودی دل خواه قیمت‌ها را بالا ببرند. آذری فر راه حل برای این مسئله را این گونه ارائه می‌دهد: نحوه استفاده بیماران دیابتی از این دستگاه‌ها در این شرایط مهم است. اگر قیمت هر نوار در ماه ۲ میلیون تومان برای هر فرد محاسبه شود ما پیشنهاد می‌کنیم، این دست از بیماران با مشورت تیم پشتیبان خود کمتر از نوار‌های تست استفاده کنند.

وی بیان می‌کند: البته این راه حل مسکن، برای دیابتی‌های جدید، یا خانم‌های باردار دیابتی یا دیابتی‌های بستری تجویز نمی‌شود، زیرا این افراد باید در طول روز حداقل شش بار قند خون را چک کنند و مستثنی هستند.

به گفته مدیرعامل انجمن دیابت استان هم اکنون بیش از ۱۵۰ هزار بیمار دیابتی شناسایی شده در مشهد وجود دارند که پیش بینی می‌شود به همین تعداد بیمار هم شناسایی نشده باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->